Brandbescherming

Promat biedt duurzame oplossingen voor de bescherming van gebouwen en goederen, maar in het bijzonder van de mensen die in deze gebouwen leven en werken.

De passieve brandbescherming van gebouwen is gebaseerd op 4 elementen: het beschermen van de draagstructuren, horizontale en verticale compartimentering, het beschermen van technische uitrustingen en het afdichten van voegen en doorvoeringen. Promat heeft een aantal producten ontwikkeld, die in verscheidene constructies kunnen worden toegepast, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Eenmaal geplaatst vereist passieve brandbescherming geen onderhoud en blijft het zijn rol in de tijd vervullen.

Promat hecht waarde aan kwaliteit en dit in de ruimste zin van het woord. Dit beperkt zich niet enkel tot onze producten, maar geldt ook voor onze levenskwaliteit en het behoud van het milieu. Promat was dan ook één van de eerste bedrijven in de bouwsector, die reeds in 1992 een ISO 9001 certificaat behaalde dat in 1997 aangevuld werd met het ISO 14001 certificaat en het OHSAS 18000 certificaat.

Promat kiest dus resoluut voor duurzame ontwikkeling en hecht veel belang aan zowel de ecologische, sociale als economische aspecten bij de ontwikkeling van producten en systemen. Daarom wordt Promat, ondanks zijn bijna 60-jarige bestaan, vandaag dan ook nog steeds beschouwd als een jonge, innovatieve en dynamische onderneming. 

De Promat producten en systemen zijn ontwikkeld om gebouwen zoals ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, kantoren, openbare gebouwen, industriële complexen en historische bouwwerken te beschermen tegen brand. Deze systemen en concepten zijn vernieuwend maar tevens eenvoudig en komen tegemoet aan de vraag van architecten, aannemers, plaatsersbedrijven, bouwheren, enz. 

Promat beperkt zich niet tot het vervaardigen en commercialiseren van producten. Wij stellen onze expertise en ervaring ook graag ter beschikking van al onze bouwpartners. Deze ondersteuning wordt geboden vanuit onze kantoren te Tisselt en ook bij u ter plaatse of op de werf